شیر پروانه ای دارای طراحی خاص و ساده ای بوده و انواع گوناگون دارد. این شیر برای کاربریهای با فشار بالا که نیازمند آببندی محکم هستند مناسب میباشد. یک شیر پروانهای معمولی دارای یک بدنهی مدور کوتاه، یک دیسک گرد، شفت، و نشیمنگاههای فلزی و نرم است. در دبل آفست، دیسک از مرکز شیر خمیده شده و همچنین خط مرکزی بدنهی شیر را شکل میدهد.
معایب استفاده از شیر پروانه ای چیست؟
شیرهای پروانه ای به دلیل طراحی ساده خود به مواد کمتری نیاز دارند و طراحی و ساخت آنها ساده تر است و اغلب در مقایسه با سایر انواع شیرها انتخاب این سایت را مرور کنید اقتصادی تری هستند. صرفه جویی در هزینه عمدتاً در اندازه های بزرگتر شیرها، معمولاً بالاتر از 300 DN انجام می شود. شیر پروانهای اغلب در صنایع دارویی، شیمیایی و غذایی استفاده میشود. همچنین میتوان از آن در تاسیسات تصفیه فاضلاب، کاربریهای حفاظت در برابر آتش و مدیریت سوخت نیز استفاده کرد. به طور کلی این شیر میتواند حجم زیادی از سیال و مواد نیمه مایع را مدیریت نماید. در داخل بدنه شیر، دیسک موقعیت خود را از حالت عمود بر جریان تغییر داده و به موازت جریان قرار میگیرد.
- شیرهای پروانه ای به دو دسته بزرگ شیرهای هم مرکز و غیر هم مرکز تقسیم می شوند که نوع غیر هم مرکز آن چند زیردسته دارد.
- اگر شیر در طی نصب بسته باشد، نشیمنگاه لاستیکی در مقابل دیسک شیر ازهمگسیخته شده و باز کردن آن را دشوار میکند.
- به همین دلیل قبل از هر چیزی شما باید بدانید شیر پروانه ای چیست و انواع شیرهای پروانه ای را بشناسید.
- این نوع شیرآلات از اجزای مختلفی تشکیل شده اند که این اجزا شامل عملگر، دیسک، ست، بدنه و اهرم می باشند.
- قبل از خرید شیر پروانه ای شما باید به مسائل ذکر شده توجه کنید و اگر اطلاعات کافی ندارید، باید از یک تیم باتجربه کمک بگیرید.
علیرغم اینکه این شیر عملکردی با سرعت بیشتر نسبت به شیرهای دیگر در جهت قطع و وصل شدن سیال دارد. یکی از معایب شیرپروانه ای اهرمی آن است که در اثر قطع و وصل شدن سریع، موجب آسیب پذیری به اتصالات و سیستم آتش نشانی می شود. شیر پروانه ای یک شیر یک چهارم چرخشی است که برای باز کردن، بستن و تنظیم جریان سیال استفاده می شود و عملکرد آسانی دارد. چرخش 90 درجه ای چرخ دستی سوپاپ یا محرک، جریان سیال را به طور کامل باز یا بسته می کند شیر باترفلای دارای دیسک است.
هنگامی که دیسک به موازات جریان چرخانده می شود، آب می تواند آزادانه از آن عبور کند. شیر پروانه ای دارای یک دیسک دایرهای یا مستطیلی است که حول محور خود می چرخد. بدنه پوسته خارجی شیر است که اجزای اصلی شیر درون آن قرار می گیرد.
محرک پنوماتیک (جک بادی)
شیرهای پروانه ای به عنوان دریچه های کنترلی عمل می کنند که می توانند آب را برای آتش زدن سیستم های اسپرینکلر یا لوله ایستاده یا بخش هایی از آنها ببندند. هنگامی که یک شیر کنترل ناخواسته بسته می شود، می توان کل ساختمان ها را بی دفاع رها کرد. دریچه های پروانه ای به دلیل وزن سبک، هزینه کم، کارکرد آسان و سریع معروف ترین هستند. یک شیر قطع کن پروانه ای یک صفحه فلزی دارد که به یک ساقه متصل است. این دیسک بر روی یک محور چرخشی نصب می شود همانطور که چرخ دستی را می چرخانید تا جریان سیال را متوقف کنید، دیسک به سمت پایین حرکت می کند و جریان را مسدود می کند. در شرایط کاملاً باز، دیسک شیر یک زاویه 90 درجه نسبت به جریان سیال ایجاد می کند.
شیر پروانهای چیست؟ کاملترین مقاله در این زمینه-پتروسا | kasrasaran